VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

MAEIE condamnă bombardamentele Rusiei în Ucraina: Agresiune inacceptabilă

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă în termenii cei mai duri atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra țării vecine.

Într-o declarație remisă presei, MAEIE menționează că ”aceste acțiuni nejustificate ale Rusiei cauzează consecințe dramatice în Ucraina, lăsând oamenii fără electricitate, agent termic și în unele cazuri fără apă”.

Totodată, MAEIE subliniază că misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din Ucraina monitorizează cu atenție evoluția situației de securitate.

Cetățenii moldoveni din Ucraina se pot adresa în cazul oricărei situații excepționale ambasadei de la Kyiv sau consulatului de la Odesa pentru asistența consulară de specialitate. MAEIE punctează că atacurile de astăzi sunt încă o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile ucrainene de importanță vitală, care afectează inclusiv și țara noastră”, se mai arată în declarație.

Reamintim că Rusia a declanşat luni un nou atac masiv cu rachete, în timp ce alertele aeriene răsună în multe părţi ale ţării, inclusiv în Kiev.

Reamintim că azi, în jurul orei 15:15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă a Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.