VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Litvinenco, către Ceban: E semn de frustrare. Reputația în politică nu ți-o face judecata, dar acțiunile proprii

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție după ce edilul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că va depune o cerere de chemare în judecată pe numele său și a premierului, Natalia Gavrilița pentru „declarațiile defăimătoare” în adresa sa, din cadrul conferinței de presă privind sancțiunile anunțate de SUA.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Litvinenco scrie că ”Ion Ceban se pare că a revenit la vechile practici de pe timpul când era în PSRM – de a da in judecată oponenții politici pentru lezarea propriei imagini”.

E semn de frustrare. Reputația în politică nu ți-o face judecata, dar acțiunile proprii. În conferința de presă pe marginea anunțului autorităților americane nu i-am menționat numele. Dar primarul tot s-a simțit lezat. Oare nu de aceea că a citit documentul unde negru pe alb sunt indicați beneficiarii politici ai acțiunilor celor sancționați și grupul său era printre ele? Asta e problema lui, nu a mea. Și în general, Ceban trebuia să se gândească la reputație atunci când a acceptat, precum se menționează în document, sprijinul unor exponenți de-ai Kremlinului, nu acum. Acum e cam târziu”, a comentat Litvinenco.

Amintim că, în seara zilei de miercuri, 26 octombrie, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a anunțat că fugarul și oligarhul Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au fost incluși pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii și li s-a interzis intrarea în SUA, iar activele acestora din SUA au fost blocate.

Despre acest lucru a menționat și Natalia Gavrilița, în cadrul conferinței de presă din 26 octombrie, imediat după anunțul ambasadorului SUA la Chișinău privind sancțiunile aplicate de SUA oligarhilor Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.