VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ceban îi va da în judecată pe Gavrilița și Litvinenco: „Vom cere să măture PMAN timp de un an de zile”

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban susține că va depune o cerere de chemare în judecată a Premierului, Natalia Gavriliță și ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, în urma „declarațiilor defăimătoare” în adresa sa, din cadrul conferinței de presă despre sancțiunile anunțate de SUA, pe care cei doi au susținut-o miercuri, 26 octombrie, unde au menționat și numele partidului pe care edilul vrea să-l lanseze. 

Primarul general susține că va cere drept despăgubiri ca cei doi să măture Piața Marii Adunări Naționale timp de un an de zile.

Ion Ceban consideră că declarațiile Prim-Ministrului și Ministrului Justiției Republicii Moldova sunt „vădit tendențioase și orientate direct spre defăimarea proiectului politic MAN și a mea personală”.

„Mai grav este că de la tribuna Guvernului este atacat un partid în formare, acesta fiind un abuz grav de putere și fapt care ne impune să ne apărăm drepturile în instanța de judecată împotriva declarațiilor false și defăimătoare. Consider că aceste mesaje din Casa Guvernului Republicii Moldova au fost făcute intenționat pentru a induce în eroare cetățenii, partenerii internaționali, dar și oamenii care vor să adere la viitorul partid MAN”, a declarat Ceban.

Primarul mun. Chișinău afirmă că ceea ce s-a întâmplat este o persecutare pe criterii politice și o intimidare din partea guvernării pe faptul că sunt vocali pe anumite probleme stringente, ceea ce potrivit lui Ceban „creează o practică periculoasă care lovește în bazele statului de drept ale țării noastre”.

Amintim că, în seara zilei de miercuri, 26 octombrie, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a anunțat că fugarul și oligarhul Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au fost incluși pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii și li s-a interzis intrarea în SUA, iar activele acestora din SUA au fost blocate.

Despre acest lucru a menționat și Natalia Gavrilița, în cadrul conferinței de presă din 26 octombrie, imediat după anunțul ambasadorului SUA la Chișinău privind sancțiunile aplicate de SUA oligarhilor Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.