VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Gavrilița salută sancțiunile SUA: Pe listă sunt menționați și Igor Dodon și partidul lui Ion Ceban

Premierul R. Moldova, Natalia Gavrilița, salută decizia SUA de a impune sancțiuni în privința ex-liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, și liderului Partidului Șor, Ilan Șor.

Într-o conferință de presă, Natalia Gavrilița a subliniat că corupția reprezintă trădare de patrie, iar hoții nu au șansă de scăpare.

Azi cetățenilor R. Moldova li s-a făcut dreptate. Tocmai a fost anunțată lista a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție și interferență în alegeri, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei, constatate de către Oficiul pentru Controlul Activelor Străine al Trezoreriei SUA. Aceasta deschide calea ca oligarhii corupți să ajungă în instanțele de judecată, iar averile lor să fie confiscate și întoarse cetățenilor păgubiți. În acea listă îl găsim pe Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. Primul este responsabil de corupție în proporții deosebit de mari, iar al doilea este complice al acțiunilor de subminare a statului de drept în beneficiul Federației Ruse”, a declarat Natalia Gavrilița.

Potrivit premierului, pe lista persoanelor sancționate sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniilor electorale Igor Dodon și Mișcarea de Alternativă Națională.

Oamenii au așteptat prea mult timp ca beneficiarii furtului miliardului și cei care au furat votul oamenilor să fie aduși în fața legii. Lupta cu corupția pe care am pornit-o din prima zi de mandat este o luptă corectă care să lase în urmă instituții și o justiție cu adevărat independentă. Moldova mai mult ca niciodată are suportul partenerilor externi, inclusiv pe partea de atragere la răspundere a celor care au jefuit țara și oamenii. Anunțul făcut astăzi este o dovadă foarte clară în susținerea noastră și a luptei pe care o ducem. Corupția este și ea trădare de țară. Hoții care au tot furat acest stat nu au șansă de scăpare, chiar dacă durează!”, a mai declarat Natalia Gavrilița.

Citește și: Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și interpreta Jasmin, incluși în lista de sancțiuni a SUA: Toate activele lor, blocate

Citește și: Maia Sandu, după ce Ilan Șor și Vlad Plahotniuc au fost incluși în lista de sancțiuni a SUA: Republica Moldova va reuși în lupta cu corupția

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.