VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„L-ați torturat când era în viață, îl torturați şi după ce a murit”. Iulia Navalnaia îl acuză pe Putin că a luat ostatic trupul soțului ei

La nouă zile de la moartea politicianului rus Alexei Navalnîi, corpul neînsuflețit al acestuia nu a fost predat familiei. Iulia Navalnaia, l-a acuzat o înregistrare video pe preşedintele Vladimir Putin că a luat ostatic corpul neînsufleţit al soțului său pentru a o forţa pe mama opozantului să accepte o înmormântare în secret.

„Nouă zile de când Putin mi-a omorât soţul (…) dar se pare că uciderea nu a fost suficientă, acum i-a luat ostatic corpul neînsufleţit, i-a umilit mama pentru a o forţa să accepte o înmormântare în secret”, a declarat văduva principalului adversar al Kremlinului într-o nouă înregistrare video.

„Putin este cel care dă ordinele spunând: nu-l daţi înapoi, puneţi presiune pe mamă, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul neînsufleţit al fiului ei se descompune (… ). L-aţi torturat când era în viaţă, acum îl torturaţi şi după ce a murit. Vă bateți joc de rămășițele unui om mort”, a mai spus Iulia Navalnaia.

În încheiere videoclipulului, ea face din nou un apel: „Dați-ne înapoi trupul soțului meu. Vrem să ținem o slujbă de înmormântare și să-l înmormântăm într-un mod uman, în pământ, așa cum se obișnuiește în creștinismul ortodox”.

De circa 9 zile, Liudmila Navalnaia, mama opozantului, încearcă să recupereze trupul neânsuflețit al fiului ei care a murit pe 16 februarie într-o închisoare dintr-o regiune arctică.

Potrivit acesteia, autorităţile au stabilit o condiţie pentru returnarea cadavrului, şi anume ca înmormântarea să fie secretă. Potrivit observatorilor, Kremlinul se teme că o înmormântare va deveni un eveniment public, mai ales că Rusia organizează alegeri prezidenţiale la jumătatea lunii martie, care ar urma să ducă la un nou triumf al lui Vladimir Putin.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.