VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Al doilea avion rusesc de spionaj, doborât de ucraineni de la începutul anului

Armata Ucraineană susține că a distrus încă un avion rusesc de supraveghere A-50 (echivalent AWACS), deasupra Rusiei, la peste 200 km de linia frontului. O aeronavă similară a fost doborâtă la mijlocul lunii ianuarie.

Publicația ucraineană New Voice Nv.ua scrie că primul anunț privind doborârea unui avion de tip AWACS rus a fost făcut de canalele de propagandă ruse. Avionul a fost lovit de ucraineni tot deasupra Mării Azov.

Ulterior, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene generalul Mykola Oleschuk a confirmat că un A-50 rusesc a fost doborât de antiaeriana ucraineană.

Autoritățile din Krasnodar au recunoscut că un avion s-a prăbușit în apropierea satului Trudovaya Armenia, iar un incendiu a izbucnit în zonă, fără a oferi alte detalii. Kremlinul nu a comentat informațiile despre doborârea avionului.

Rusia pierde un nou A-50 în doar câteva săptămâni. La mijlocul lunii ianuarie, un Beriev A-50 de tip AWACS a fost doborât tot deasupra Mării Azov. Astfel de avione nu sunt doar extrem de importante, dar și foarte scumpe.

Aeronava A-50 a fost creată în perioada sovietică și este echivalentul rusesc al avioanelor de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) ale NATO. Asigură mai multe funcții critice pentru acțiunile militare în curs de desfășurare în Ucraina, cum ar fi detectarea sistemelor de apărare aeriană, a avioanelor, a rachetelor ghidate și oferă totodată coordonare pentru avioanele de luptă rusești. Un avion similar a fost distrus și în luna ianuarie de către ucraineni. Ministerul britanic al Apărării a estimat recent că Rusia mai are probabil șase A-50 operaționale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.