VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fost șef al CIA avertizează: „Moldova e în colimatorul lui Putin”

David Petraeus, fost director al CIA și fost comandant al trupelor americane în Afganistan și Irak, a avertizat că Republica Moldova se află „în colimatorul lui Putin”, în condițiile în care în Transnistria sunt în prezenți staționați în jur de 1.500 de militari ai armatei ruse, scrie Digi24.ro.

Petraeus a spus, într-un interviu acordat CNN, că dacă Rusia va câștiga în Ucraina, Vladimir Putin nu se va opri aici. „Nu e nicio îndoială că Putin nu se va opri în Ucraina”, a spus Petraeus.

„Problema e cât timp îi va lua pentru a-și regenera forțele (militare) pentru a le desfășura în altă parte? În mod sigur, Moldova va fi în colimator. La urma urmei, acolo încă mai sunt vreo 1.500 de soldați ruși în acea fâșie de teren, Transnistria, în Moldova”, a spus fostul șef al CIA.

În același timp, Petraeus, general în rezervă al armatei americane, a spus că Putin și-ar putea îndrepta atenția asupra statelor baltice.

„Scopul său a fost dintotdeauna să refacă cât mai mult din fosta Uniune Sovietică ori poate chiar din fostul Imperiu Țarist, cu el (Putin) pe post de țar”, a spus fostul șef al CIA.

Serviciul de informații externe al Estoniei avertiza, în urmă cu un an, că Rusia ar putea exercita o „presiune militară credibilă” asupra statelor baltice și că Rusia le consideră a fi „cea mai vulnerabilă parte din NATO”.

Recent, Biroul de Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova a anunțat că monitorizează cu atenție situația din regiunea transnistreană, după avertismentul că pe 28 februarie Tiraspolul ar putea cere Moscovei alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă.

„Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți”, au transmis oficialii moldoveni. „Din informațiile de care dispunem, nu există temei să credem că situația din regiune s-ar putea deteriora”, au precizat autoritățile de la Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.