VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kremlinul respinge drept o „minciună” descoperirea a sute de cadavre la Izium

Kremlinul respinge luni drept „minciuni” informaţiile despre descoperirea a sute de cadavre şi unei gropi comune la Izium, în estul Ucrainei, după retragerea forţelor ruse din regiune, relatează AFP.

„Este o minciună. Bineînţeles că vom apăra adevărul în acest caz”, subliniază un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 440 de morminte şi o groapă comună au fost descoperite, săptămâna trecută, în apropiere de Izium, în mijlocul unei păduri de pini, la liziera acestui oraş recucerit de către militari ucraineni de la cei ruşi.

De la începutul intervenţiei sale militare în Ucraina, Rusia a dezminţit în mai multe rânduri că a comis atrocităţi.

„Este acelaşi scenariu ca la Bucea”, a tunat Dmitri Peskov, referindu-se la alt oraş ucrainean, situat în apropiere de Kiev, unde forţe ruse au fost acuzate de faptul că au comis atrocităţi, acuzţaii pe care Moscova le neagă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dat asigurări luni că Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014, face „parte integrantă din teritoriul Rusiei”, după ce oficiali ucraineni au reitarat că vor să pună capăt ”ocupaţiei” ruse.

„Orice atac pe teritoriul rus va primi un răspuns adecvat”, a ameninţat Dmitri Peskov.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.