VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polonia și țările baltice au imps interdicții de intrare pentru cetățenii ruși

Estonia, Letonia, Lituania și Polonia au restricționat intrarea cetățenilor ruși pe teritoriul său, începând cu luni, 19 septembrie. Nu au acces chiar și persoanele ce dețin o viză Schengen în scopuri turistice, de afaceri, sportive sau culturale.

Totodată, rușii vor putea în continuare să treacă granița pentru a vizita rudele apropiate care locuiesc în spațiul Schengen sau o persoană cu care cresc copii minori.

În plus, excepția se va aplica diplomaților, cetățenilor ruși cărora li s-a eliberat o viză de scurtă durată și care sunt înregistrați pentru muncă, pentru deținătorii unei vize de studii pe termen scurt, precum și pentru lucrătorii din domeniul transportului de mărfuri internaționale și transportul de pasageri.

De asemenea, intrarea este permisă persoanelor din motive umanitare, inclusiv dizidenților și alte câteva situații, inclusiv misiunile diplomatice rusești și legăturile familiale.

La începutul acestei luni, a fost adoptată o declarație comună a Estoniei, Letoniei, Lituaniei și Poloniei care invocă creșterea îngrijorării legate de securitate și alte motive care preocupă guvernele celor patru țări în legătură cu un „aflux substanțial și în creștere” de cetățeni ruși, pe fondul consecințelor invaziei Rusiei în Ucraina.

Polonia și statele baltice au declarat că interdicțiile lor respective la nivel național „nu reprezintă o interdicție totală de intrare și că excepțiile legitime convenite de comun acord vor rămâne în vigoare.

Amintim că la finalul lunii august, miniştrii de externe din Uniunea Europeană au decis să suspende acordul care relaxa regimul de vize cu Rusia, ceea ce va face ca procesul de obţinere a vizelor de către cetăţenii ruşi să fie mai greu şi mai lung, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Menționăm că Germania şi Franţa au respins într-un document comun de poziţie propunerea unor ţări membre de a interzice intrarea în Uniunea Europeană (UE) pentru toţi cetăţenii ruşi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.