VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acord între Iași și Nisporeni: Vom trece Prutul și cu proiecte culturale, în domeniul sănătății, educației și în alte sectoare

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe și președintele Consiliului Raional Nisporeni, Vasile Mărcuță, au semnat duminică, 18 septembrie un acord de cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale.

Potrivit reprezentanților Consiliului Raional Nisporeni, acordul are drept scop identificarea unor proiecte de dezvoltare economică, socială, proiecte care pot beneficia de susținerea financiară a Uniunii Europene și pentru încheierea de parteneriate de colaborare pentru realizarea și finanțarea din bugetele lor locale a unor obiective de investiții în comunitățile pe care le reprezintă.

Președintele Consiliului Județean Iași, a menționat că dorește ca acest acord de cooperare „să ne aducă mai aproape și să ne creăm ocaziile pentru a colabora în cât mai multe domenii, iar înfrățirea dintre Iași și Nisporeni să nu fie doar pe hârtie, ci în fapte”.

„Acum că am adus și Euroregiunea Siret – Prut – Nistru acasă, iar Iașul a preluat președinția, vom fi și mai uniți în scopul comun de a dezvolta comunitățile noastre, de ambele maluri ale Prutului. Putem să fim uniți și să ne dezvoltăm împreună, iar acest lucru este confirmat și de sprijinul consilierilor județeni care, indiferent de culoarea politică, susțin proiectele comune cu Republica Moldova, dar și de parteneriatele care există deja între autoritățile locale de ambele maluri ale Prutului. Un exemplu de bună-practică este colaborarea dintre comuna Țuțora, și salut prezența astăzi a primarului Cristinel Albu, și Raionul Nisporeni, care au implementat un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere”, se arată în mesajul scris de Costel Alexe pe o rețea de socializare.

Acesta a menționat că așa cum anul acesta am trecut Prutul cu Apavital, operatorul nostru de servicii de apă și canalizare, ce are în implementare o investiție de 1 milion jumătate de lei, prin care va deservi 30.000 de locuitori din 13 localităţi aflate în Raioanele Nisporeni și Ungheni, așa vom trece Prutul și cu proiecte culturale, în domeniul sănătății, educației și a altor sectoare de interes comun.

Compania din România, „Apavital”, este antrenată într-un proiect de construcţie a apeductelor pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași, în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova, între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (R. Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (R. Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (R. Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.