VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jurnalista Viorica Tătaru a fost eliberată: Ce spune Biroul Politici de Reintegrare

Reportera TV8, Viorica Tătaru, reținută astăzi la Tiraspol, a fost eliberată de autoritățile separatiste.

Într-o declarație remisă presei, Biroul Politici de Reintegrare subliniază că imediat ce a aflat de reținerea jurnalistei, în adresa reprezentantului politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană de la Tiraspol a fost remisă o sesizare de urgență, cu solicitarea eliberării imediate a acesteia și a oferirii posibilității revenirii în siguranță pe malul drept al Nistrului.

A fost reiterat apelul asigurării accesului nestingherit în regiune jurnaliștilor de pe malul drept al Nistrului, în condiții similare, oferite celor din regiune, care fără obstacole și condiționări pot accesa și reflecta evenimentele ce au loc în perimetrul controlat constituțional”, se arată în declarație.

Totodată, Biroul anunță că despre acest caz revoltător a fost informată Misiunea OSCE în Republica Moldova și partenerii externi relevanți, cu rugămintea de a lua toate măsurile posibile pentru a convinge Tiraspolul să renunțe la abuzuri și provocări, să respecte în mod echitabil drepturile și libertățile tuturor reprezentanților mass-media.

Menționăm că și organizațiile non-guvernamentale de media au condamnat „perpetuarea practicilor abuzive și ilegale din partea forțelor separatiste de la Tiraspol în raport cu jurnaliștii” și au cerut autorităților constituționale ale Republicii Moldova să asigure cetățenilor săi drepturile și libertățile garantate de lege.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.