VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisiile juridice din Parlamentele R. Moldova, României și Ucrainei, întrunite la București: Aderarea la UE, pe ordinea de zi

Comisiile juridice din Parlamentele R. Moldova, României și Ucrainei se întrunesc în perioada 24-28 ianuarie la București.

Potrivit Legislativului, în cadrul ședinței vor fi abordate subiecte legate de aderarea la Uniunea Europeană.

Scopul ședinței comune este de a aduce cele trei țări la aceeași masă de discuții, cu scopul de a analiza aspectele relevante în procesul de preaderare la Uniunea Europeană. În cadrul ședinței se va discuta despre recomandările ce vizează domeniul justiției și funcționarea sistemului judiciar, propuse în procesul de negociere a Republicii Moldova și a Ucrainei în contextul aderării la Uniunea Europeană”, precizează sursa citată.

În cadrul ședinței urmează să fie adoptată și o declarație care vizează cooperarea dintre Republica Moldova, Ucraina și România în domeniul reformării justiției și combaterii corupției.

Menționăm că la reuniunea comisiilor juridice vor participa Președintele Parlamentului, Igor Grosu, vicepreședintele Senatului României, Virgil Guran, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk. De asemenea, evenimentul va reuni reprezentanți ai instituțiilor juridice din cele 3 țări,  magistrați și avocați, diplomați, iar dezbaterile vor fi împărțite pe mai multe sesiuni de lucru.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.