VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Aceste taxe nu aparțin lui Ivan Ceban sau Executivului”. Reacția Guvernului la chemarea în instanță de către Primărie

Guvernul va apăra, inclusiv în instanța de judecată, dacă asta dorește o persoană cu ambiții politice, interesele tuturor cetățenilor acestei țări, susțin reprezentanții Executivului după ce municipalitatea a acționat în judecată Guvernul. Mai mult, reprezentanții Guvernului susțin că „aceste taxe nu aparțin lui Ivan Ceban sau Executivului”, ci sunt ale țării.

Primăria mun. Chișinău a acționat Guvernul și Ministerul Finanțelor în judecată invocând o pretinsă datorie de peste jumătate de miliard de lei, care s-ar fi format din cauza că autoritățile centrale nu au alocat bani pentru sporuri salariale și remunerarea asistenților personali.

„Ne vedem în judecată! Totuși este absolut strigător la cer când interesele cetățenilor din municipiul Chișinău dar și din întreaga țară sunt transpuse în asemenea declarații cu încărcătură politică. Noi am văzut inclusiv acele postere împrăștiate din bani publici, intuim, în transportul public. Să fie foarte clar – toți cetățenii – de la nord la sud, de la est la vest contribuie prin taxe și impozite la bugetul țării. Contribuie prin taxe și impozite la bunăstarea acestui stat. Aceste taxe nu aparțin lui Ivan Ceban, nu aparțin autorităților locale, sau Executivului. Acești bani sunt ai țării”, se arată într-un comentariu al purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Executivul afirmă că inițiativa care este propusă de primarul general sugerează că anumite raioane și localități trebuie lăsate fără finanțare, iar anumite sate și orașe nu trebuie să primească subvenționare. Este o formulă absolut greșită, care nu conduce nicăieri, afirmă executivul.

„Guvernul va apăra, inclusiv în instanța de judecată, dacă asta dorește o persoană cu ambiții politice, interesele tuturor cetățenilor, oamenilor acestei țări, care contribuie în mod diligent, nu doar într-o singură localitate, dar și în toată țara. În ultima perioadă atestăm mai multe acuzații din partea primarului adresate Executivului. Nu cred că vreodată s-a găsit vreo soluție prin schimb de replici, care continuă la nesfârșit. Soluțiile se găsesc  în conversații, în analize, în dezbateri, inclusiv cele care vizează bugetele, cele care vizează problemele cetățenilor. Trebuie să aplecăm urechea la soluții, nu la confruntări cu tentă politică, care nu ajută cetățeanul”, precizează Daniel Vodă.

Primăria Chișinăului a lansat o petiție ca cel puțin jumătate din taxele și impozitele colectate în Chișinău să ajungă în bugetul capitalei. În transportul public au apărut postere și sunt difuzate mesaje audio, prin care locuitorii capitalei sunt îndemnați să semneze această petiție.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.