VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul a aprobat grantul de 600 de mii de euro de la BERD pentru proiectele de gestionare a deșeurilor

Acordul de grant de 600 de mii de euro, acordat de BERD, pentru Proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova” a fost aprobat azi de Guvern. Documentul urmează deja să fie transmis spre ratificare Parlamentului.

„Prin Acordul de Grant se urmărește realizarea programului național de dezvoltare a infrastructurii aferente procesului de gestionare a deșeurilor solide (municipale), care urmează să fie implementat în conformitate cu prevederile Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova, aprobată în anul 2013. Prin urmare, resursele financiare alocate urmează să fie direcționate spre implementarea proiectului în trei regiuni de management al deșeurilor și finanțarea parțială a serviciilor de consultanță”, a declarat ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov.

 Proiectul urmează să fie implementat în etape, în măsura avansării procesului de pregătire a subproiectelor. În prezent, în baza documentelor elaborate, au fost finalizate procedurile de elaborare a Sistemului de decalaj pentru regiunea de management al deșeurilor nr. 5, care cuprinde raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.