VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, omagiat la Chișinău de înalți oficiali

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, făuritorul Unirii din 1859, a fost omagiat astăzi de președintele Parlamentului, Igor Grosu, ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu, și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernului României, Adrian Dupu. Cei trei oficiali au depus flori la bustul lui Cuza din sectorul Botanica.

„Alături de Igor Grosu si Adrian Dupu am marcat, la Chișinău, a 165-a aniversare a Unirii Principatelor Române, un act de curaj istoric care a dus la transformarea în realitate a visului de generații al românilor – visul de a fi uniți”, a scris ambasadorul României pe pagina sa de Facebook.

Și Adrian Dupu a scris printr-un mesaj că Unirea Principatelor a reprezentat primul pas spre îndeplinirea visului de generații a românilor de a fi uniți.

„Am marcat în acest fel 165 ani de la momentul în care Principatele Române s-au unit sub conducerea domnitorului Cuza. Sărbătorind această zi arătăm prețuirea față de cei care au făcut posibilă formarea statului național unitar român”, a scris Adrian Dupu pe pagina sa de Facebook.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.