VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Îmbunătățirea mecanismului de prevenire și combatere a relelor tratamente în detenție, discutată la Ministerul Justiției

Secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, a organizat un Atelier de lucru în incinta Centrului de instruire al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) cu genericul „Prevenirea relelor tratamente în instituțiile penitenciare”.

Activitatea a avut drept scop identificarea modalităților de realizare a recomandărilor prezentate în „Raportul de evaluare a mecanismului de prevenire și combatere a relelor tratamente în sistemul penitenciar din Republica Moldova” prezentat de „Promo-LEX” la sfârșitul anului trecut.

În cadrul atelierului au fost discutate concluziile formulate în raport, precum și nivelul de acceptare și capacitatea de implementare a recomandărilor. De asemenea, au fost analizate observațiile preliminare ale Comitetului European pentru Prevenirea Torturii în scopul diminuării cazurilor de rele tratamente în sistemul penitenciar, în urma vizitei efectuate în decembrie 2022.

La Atelierul de lucru au participat conducerea ANP, șefi de direcții ANP și directori ai instituțiilor penitenciare vizate în raport, reprezentanți ai Asociației „Promo-LEX” și Oficiului Avocatului Poporului.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.