VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Câte contracte de locațiune au fost înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat în anul 2022

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 24,5% în 12 luni ale anului 2022, comparativ cu perioada similară a anului 2021, și constituie 41,9 milioane lei. Despre aceasta anunță Serviciul Fiscal de Stat.

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie-decembrie 2022 au fost identificate 6.266 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

La 537 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 475,7 mii lei, majorare de întârziere în sumă de 39,9 mii lei și aplicată amendă în mărime de 42,9 mii lei. În rezultatul acțiunilor întreprinse în perioada ianuarie-decembrie 2022, au fost înregistrate 21 235 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 19,5% mai multe decât în perioada similară a anului 2021”, anunță SFS.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie şi/sau în folosinţă proprietate imobiliară altor persoane fizice, prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.