VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Alte trei instituții medicale au fost dotate cu generatoare de curent electric

Trei generatoare de curent electric au fost donate instituțiilor medicale de Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Centrul Republican de Diagnosticare Medicală au beneficiat de câte un generator.

Ministerul Sănătății declară că grupurile electrogene livrate la solicitarea Ministerului Sănătății sunt indispensabile activității fără întrerupere a instituțiilor, în cazul unor eventuale deconectări ale energiei electrice.

Menționăm că la 27 decembrie Ministerul Sănătății a semnat un acord de finanțare cu agenția SUA care prevede procurarea a 22 de generatoare.

Astfel, 9 spitale republicane, 1 municipal, 10 spitale raionale, Centrul republican de reabilitare pentru copii din Chișinău și Centrul de plasament temporar și reabilitare pentru copii din Bălți vor beneficia de generatoare cu capacitate de la 30 la 250 kw.

Totodată, pe parcursul anului trecut, Ministerul Sănătății a recepționat mai multe generatoare oferite de partenerii de dezvolare ai R. Moldova în contextul războiului Federației Ruse în Ucraina, pentru a asigura funcționalitatea instituțiilor medicale în cazul unor deconectări de energie electrică.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.