VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul rus estimează că reparația podului din Crimeea vor fi finalizate până în iulie 2023

Guvernul rus estimează într-un document oficial că nu poate repara complet Podul Kerci, distrus weekendul trecut, până în iulie 2023, scrie Reuters.

Potrivit unui document publicat pe site-ul guvernului rus, data-limită până la care lucrările trebuie finalizate este 1 iulie 2023. De reparații se va ocupa o firmă din regiunea Irkutsk (de la granița cu Mongolia).

Rusia a anexat de la Ucraina Peninsula Crimeea în 2014, în urma unui referendum nerecunoscut la nivel internațional. Pentru a conecta noua regiune cu teritoriul Federației, în 2018 a fost inaugurat Podul Crimeei (sau Podul Kerci cum este cunoscut de ucraineni).

Sâmbăta trecută, acest simbol al dominației ruse în peninsulă a fost puternic avariat după ce un tren cu vagoane-cisternă a explodat, iar o secțiune din artera rutieră s-a prăbușit. Rusia a denunțat un atac din partea Armatei Ucrainene, dar Kievul nu și-a asumat direct responsabilitatea.

FSB susține că a arestat opt suspecţi, cinci ruşi şi „trei cetăţeni ucraineni şi armeni”, în ancheta cu privire la explozia de pe podul din Crimeea

Ulterior, Vladimir Putin a semnat un decret pentru întărirea securității obiectivelor de infrastructură civilă și energetică din provincie. La trei zile după incident, Armata Rusă a lovit cu rachete zone rezidențiale din marile orașe ucrainene, inclusiv din capitala Kiev.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.