VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FSB susține că a arestat opt suspecţi, cinci ruşi şi „trei cetăţeni ucraineni şi armeni”, în ancheta cu privire la explozia de pe podul din Crimeea

Serviciul Federal de Securitate (FSB) anunţă miercuri, 12 octombrie, că au arestat opt persoane pe care le suspectează de faptul că au participat la organizarea atacului cu exploziv de sâmbătă de la podul care leagă Peninsula ucraineană Crimeea, anexată, şi Rusia şi că au dejucat două tentative de atentat în apropiere de Moscova şi Brinansk, scrie Reuters.

FSB anunţă într-un comunicat că cinci ruşi şi „trei cetăţeni ucraineni şi armeni” au fost arestaţi, fără să facă alte precizări cu privie la naţionalitatea exactă a acest trei ultimi suspecţi.

„Dispozitivul exploziv a fost ascuns în 22 de paleţi de role de folie plastic cu o greutate totală de 22.770 de kilograme”, precizează FSB.

Potrivit FSB, explozivii au fost trimişi la începutul lui august, cu vaporul, din portul Odesa, în Ucraina, către portul Ruse, în Bulgaria.

Explozivii au tranzitat apoi prin portul Poti, în Georgia, iar apoi au fost trimişi către Armenia, pe cale rutieră, prin Rusia, potrivit FSB.

Serviciul de securitate rus susţine că dipozitivul exploziv a intrat în Rusia la 4 octombrie, într-un camion înmatriculat în Georgia, după care a ajuns, la 6 octombrie, cu două zile înainte de explozie, în regiunea rusă Krasnodar, vecină cu Crimeea.

FSB acuză că acest „atac terorist” a fost organizat de către serviciile militare ucrainene de spionaj şi dă asigurări că un agent de la Kiev a coordonat tranzitul explozivilor şi că s-a aflat în contact cu diverşii intermediari.

Sâmbătă, o explozie puternică a avariat grav Podul din Crimeea, care leagă această peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014 cu teritoriul rus.

Circulaţia feroviară şi rutieră a fost reluată, ulterior, în mod parţial, pe această cale de comunicare virală armatei ruse.

Autorităţile ruse susţin că un camion de află la originea expliziei.

Rusia a efectuat luni, ca represalii, bombardamente masive în întreaga Ucraină.

FSB a mai anunţat marţi că a dejucat o tentatică de atentat în regiunea Moscova şi una în regiunea Briansk, în apropiere de Ucraina.

Serviciile de securitate ruse acuză Kievul de pregătirea acestor două atacuri.

FSB anunţă în două comunicate separate, citate de presa rusă, că a arestat un ucrainean pe care-l suspectează de faptul că a pregătit un atac cu lansatorul de rachetă în regiunea Moscova şi îl acuză pe alt ucrainean că a vrut să organizeze un atac cu exploziv la un centru logistic, la Briansk.

VIDEO/ Putin cere FSB să intensifice securitatea Podului Kerci și a infrastructurii energetice din Peninsula Crimeea

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.