VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Radu Marian: Statul va fi mai puțin generos cu cei care pot să lucreze, dar nu vor. De lucru este!

Statul va fi mai puțin generos cu cei care pot să lucreze, dar nu vor. De lucru este. Avertizarea vine din partea deputatului PAS, Radu Marian, în contextul în care în ultima perioadă tot mai mulți agricultori se plâng că nu găsesc oameni la lucru.

Tot mai mulți gospodari, agricultori, companii se plâng că greu găsesc oameni la lucru, chiar dacă oferă remunerare decentă. La fel, ei se plâng că acești oameni stau pe ajutoare sociale. În acest context; vreau să aduc aminte că începând cu 1 octombrie 2022, a intrat în vigoare legea privind reforma ajutorului social, prin care se va elimina gradual ajutorul social celor apți de muncă care nu lucrează. După cum urmează:
– după 6 luni de neangajare în câmpul muncii, ajutorul se reduce cu 20%;
– după 9 luni, se reduce cu 40%;
– după 12 luni , daca nu au activat deloc, sau dacă nu au activat ca zilier în agricultură măcar 40-60 zile în ultimul an, vor pierde ajutorul social, cu excepția cazurilor în care în familie sunt persoane cu dizabilități. Statul va fi mai puțin generos cu cei care pot să lucreze, dar nu vor. De lucru este!
”, a subliniat deputatul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.