VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grosu, despre tarifele la gaze pentru locuitorii din Transnistria: Binefacerea o să se termine, nu poate fi la nesfârșit

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, consideră că autoritățile din stânga Nistrului conștientizează faptul că într-o zi vor trebuie să achite aceleași tarife la gaz ca și cetățenii de pe malul drept al Nistrului.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Igor Grosu a subliniat că „binefacerea nu poate să dureze la infinit”.

Eu cred că stânga Nistrului mental deja e pregătită că la un moment dat va trebui să plătească pentru gazul consumat. Odată și odată binefacerea asta o să se termine, nu poate fi la nesfârșit. Cel puțin decidenții, cei cu interese financiare, economice de acolo foarte bine înțeleg, sunt persoane foarte pragmatice, nimic ideologic, totul e pragmatism, financiar-bancar și nu doar”, a declarat Igor Grosu.

Ce ține de influența Federației Ruse asupra administrației de la Tiraspol, șeful Legislativului susține că „situația este sensibilă, iar comunicarea între Chișinău și reprezentanții din stânga Nistrului trebuie continuată”.

Discuțiile trebuie purtate, iar acest personaj, Gușan, care este în fruntea Șerifului, până la urmă, nu el este decidentul principal, așa numita administrație, înțelege cât e de sensibilă situația, de aceea noi am decis să avem această comunicare. Nu așa se face, trebuie să fie implicate instituțiile, nu indivizii, pentru că indivizii uneori, din păcate, sunt purtători ai unor interese de clan. Eu vorbesc acum din punct de vedere a securității și stabilității noastre, în contextul războiului din Ucraina, la asta mă refer. Cât de bandiți n-ar fi unii, se gândesc și ei la liniștea în proximitatea lor, noi ne gândim la cetățenii noștri de acolo, care e bine și trebuie să stea lângă familiile lor, lângă soție, copii să poate merge la serviciu”, a mai declarat Igor Grosu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.