VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gazprom susține că nu va reduce livrările de gaze naturale către R. Moldova

Concernul rus Gazprom anunță luni, 28 noiembrie, că nu va reduce livrările de gaze naturale prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, pentru tranzitul către R. Moldova. Gazprom susține că o decizie în acest sens a fost adoptată după ce Moldovagaz a eliminat „încălcările privind plățile către Gazprom pentru livrările curente de gaze rusești”.

„Compania „Moldovagaz” a eliminat încălcarea plății către „Gazprom” a livrărilor curente de gaz rusesc. De la Gazprom au fost primite fonduri pentru gazele depozitate pe teritoriul Ucrainei, destinate consumatorilor din Moldova. În acest sens, s-a decis să nu se reducă aprovizionarea cu gaze către GIS Sudzha pentru tranzit în Moldova. Totodată, atragem atenția asupra încălcării regulate de către partea moldovenească a obligațiilor contractuale în materie de plată pentru livrările de gaze rusești. Gazprom își rezervă dreptul de a reduce sau de a opri complet furnizarea de gaze în cazul încălcării plății acestora”, menționează Gazprom.

Pe 22 noiembrie, Gazprom a anunțat că începând cu 1 decembrie, livrările de gaze naturale de la Gazprom către R. Moldova vor fi reduse cu 56,5%

Gazprom a acuzat Ucraina că fură gazul rusesc livrat către Republica Moldova. Compania ucraineană „Naftogaz” respinge acuzațiile Gazprom, potrivit cărora întreprinderea ar sustrage ilegal volume de gaze naturale din cantitățile destinate R. Moldova. Reprezentanții companiei ucrainene susțin că prin această măsură Gazprom încearcă să priveze Republica Moldova de oportunitatea de a utiliza stocurile de gaze făcute în Ucraina.

Atunci, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că gazele naturale despre care Gazprom declară că ar fi rămase în Ucraina sunt economiile și rezervele R. Moldova stocate în depozitele din Ucraina. Detalii aici

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.