VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Naftogaz respinge acuzațiile Gazprom: Încearcă să priveze RM de oportunitatea de a utiliza stocurile de gaze din Ucraina

Compania ucraineană „Naftogaz” respinge acuzațiile Gazprom, potrivit cărora întreprinderea ar sustrage ilegal volume de gaze naturale din cantitățile destinate R. Moldova. Reprezentanții companiei ucrainene susțin că prin această măsură Gazprom încearcă să priveze Republica Moldova de oportunitatea de a utiliza stocurile de gaze făcute în Ucraina.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții „Nafrogaz” au declarat că toate volumele de gaze naturale care au fost primite la punctul de intrare din Federația Rusă „Sudja” pentru a fi transportate către Republica Moldova au fost transferate integral la punctele de ieșire din Ucraina în RM „Oleksiivka” și „Grebeniki”.

Ei precizează că acest lucru este confirmat de toate documentele necesare semnate cu operatorii afiliați, printre care și Gazprom.

„Totodată, de la începutul lunii septembrie 2022, Moldova a introdus un revers virtual la punctele de legătură cu Ucraina. De la sfârșitul lunii septembrie, R. Moldova transportă gaze naturale din Moldova către Ucraina prin punctul de legătură „Grebenyki”. Reversul virtual este una dintre cele mai progresive metode comerciale ale pieței europene de gaze, care ajută, de asemenea, la reducerea impactului negativ al transportului de gaze asupra mediului”, precizează reprezentanții Naftogaz.

Ucraina susține că prin amenințarea cu reducerea volumului de transport către Moldova, „Gazprom încearcă să priveze această țară de oportunitatea de a utiliza stocurile de gaze făcute în Ucraina, crescând astfel dependența de gazul rusesc”.

Reprezentanții Naftogaz califică acuzațiile Gazprom drept „manipulări a faptelor” în vederea justificării deciziei de a limita volumul de gaze furnizat țărilor europene.

Menționăm că Gazprom a acuzat Ucraina că fură gazul rusesc livrat către Republica Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.