VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Gavrilița, la ceremonia de învestire a noului ministru al Muncii și Protecției Sociale: „Împreună vom atinge dezideratul de a avea un stat cu adevărat social”

Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a fost învestit, marți, 10 ianuarie, în funcție, în prezența prim-ministrei Natalia Gavrilița și a președintei Maia Sandu. 

În discursul de la ceremonia de învestire, șefa Executivului a mulțumit ministrului Buzu pentru faptul că a acceptat să se alăture echipei Guvernului și i-a urat succes în exercitarea mandatului său. Natalia Gavrilița a menționat că prioritățile Ministerului Muncii și Protecției Sociale vor rămâne aceleași – promovarea, în egală măsură, a dreptului la muncă în condiții decente, demne de un stat european, dar și solidaritatea statului cu cetățenii aflați dificultate. 

„Aceste două obiective se condiționează reciproc. Nu vom putea atinge dezideratul de a avea un stat cu adevărat social, până când nu vom avea o piață a muncii care să funcționeze după reguli respectate de către toți, generând locuri de muncă și venituri care să ne permită să creștem nu doar alocațiile sociale, dar și calitatea serviciilor publice din această sferă”, a menționat Natalia Gavrilița.

Totodată, șefa Cabinetului de miniștri a mulțumit fostului ministru, Marcel Spatari, pentru reformele ambițioase demarate în domeniul protecției drepturilor angajaților, combaterea muncii la negru, susținerea femeilor, aflate în concediu de îngrijire a copilului, dar și a pensionarilor și a persoanelor cu dizabilități. „Trebuie să ne asigurăm că fiecare persoană vulnerabilă beneficiază de sprijin din partea statului”, a menționat, în context, prim-ministra. 

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, de asemenea, l-a felicitat pe noul ministru Buzu cu ocazia numirii în funcție și a reiterat suportul Președinției în procesul de implementare a agendei proeuropene. 

„Contăm pe profesionalismul Dumneavoastră în continuarea agendei ambițioase, pe care și-a formulat-o ministerul. Avem nevoie de un sistem eficient de asistență socială, o platformă informațională consolidată, care să asigure încadrarea tuturor elementelor Programului de asistență socială. De asemenea, vreau să mulțumesc domnului Marcel Spatari pentru că a muncit cu multă dăruire și profesionalism, a contribuit la creșterea veniturilor mai multor categorii de cetățeni, a dublat pensiile mici, a gestionat în mod eficient criza refugiaților. Le dorim mult succes ex-ministrului Spatari, noului ministru Buzu și întregului colectiv ministerial”, a punctat președinta Sandu.

Imediat după ceremonia de învestire și depunere a jurământului solemn, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a fost prezentat colectivului. Noul șef al MMPS a mulțumit prim-ministrei pentru încrederea acordată și a  menționat că instituția are toate precondițiile ca să-și îndeplinească cu succes activitatea și prioritățile setate. 

Alexei Buzu este specialist în managementul politicilor publice și al organizațiilor nonprofit și director executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare. Pe parcursul activității sale, a oferit suport mai multor ministere în procesul de elaborare a politicilor publice sectoriale, a participat la inițiative de consolidare a proceselor de management al rezultatelor, aplicarea sistemelor de măsurare a performanțelor, promovarea bunei guvernări și a egalității de gen. De asemenea, a fost consultant și lider de echipă pentru mai multe organizații internaționale în domenii precum piața muncii, dezvoltare economică, asistență socială, demografie, migrație, educație, sănătate, apă și sanitație.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.