VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Victor Chironda spune dacă va candida pentru funcția de primar al Capitalei: Apel către chișinăuieni

Fostul viceprimar al Capitalei, Victor Chironda, susține că nu și-a propus să fie politician, însă este conștient de faptul că acesta este un instrument eficient pentru promovarea deciziilor care pot îmbunătăți viața oamenilor în oraș.

Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta scrie că înainte de a lua o decizie în acest sens vrea să știe opinia chișinăuienilor la acest subiect.

Mai mult, Chironda solicită părerea chișinăuienilor privind campania electorală din 2023.

”Prieteni, după revenirea de la stagiul din SUA, mulți dintre voi m-au întrebat ce planific să fac în continuare și, în special, dacă voi candida funcția de primar la alegerile locale din toamna acestui an. Iată răspunsul la această întrebare:

De aproape zece ani mă ocup de dezvoltarea orașului Chișinău. În calitate de activist civic, expert în urbanism și mobilitate urbană, candidat la funcția de primar sau viceprimar am făcut același lucru: am muncit și am luptat pentru condiții mai bune de viață în acest oraș.

Transport public calitativ și confortabil, trotuare bune și accesibile, spații publice atractive, construcții legale și corecte, un mediu mai curat, o primărie eficientă și fără corupție. Sunt priorități pe care le promovez indiferent de poziția pe care o ocup. Sunt lucruri pe care le-am făcut, le fac și le voi face mereu.

Nu mi-am propus să fiu politician, dar sunt conștient că politica este un instrument eficient pentru promovarea deciziilor care pot îmbunătăți viața oamenilor în oraș. Nu am visat să ajung în funcții de conducere, însă înțeleg că, uneori, doar având puterea decizională poți face niște schimbări reale.

Sunt sigur că dacă nu eram viceprimar, Chișinăul nici azi nu avea benzi dedicate pentru transport public, trotuare renovate sau nu începea modernizarea Direcției de Transport. Și aceste schimbări au meritat tot efortul din ultimii ani.

Însă avem încă foarte mult de lucru. Primăria Chișinău are nevoie de curățire și modernizare profundă ca să poată iniția și implementa proiecte mari și complexe de modernizare urbană. Trebuie să renovăm și extindem infrastructura orașului. Trebuie să oprim haosul în construcții și să oferim condiții clare și corecte de lucru pentru dezvoltatorii imobiliari. Trebuie să construim relații de cooperare cu instituțiile statului și partenerii de dezvoltare.

Eu sunt ferm convins că toate aceste lucruri pot fi realizate doar prin implicarea comunității, a oamenilor.

Societatea civilă, grupurile de activiști, ONG-urile care se ocupă de problemele urbane și locuitorii simpli ai acestui oraș au fost mereu sursa mea de inspirație și m-au ghidat în acțiunile mele.

Din acest motiv, înainte de a lua o decizie, vreau să știu opinia voastră și vreau să înțeleg cum vedeți voi campania electorală din 2023. Vă propun să scrieți părerile voastre în comentarii la această postare, iar pentru cei care vor să discutăm live, rog să completați formularul de pe link. Vă mulțumesc pentru susținere!”, a scris fostul viceprimar.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.