VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gavrilița anunță unde vor fi depozitate lemnele oferite de România: Va ajunge pentru toată populația!

Premierul Natalia Gavrilița a vorbit în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei despre lotul de lemne oferit de statul vecin, România.

Prim-ministrul a subliniat că cei 130.000 de metri cubi de lemne urmează să meargă direct la întreprinderile silvice.

”Lotul de lemne trebuie să meargă direct la întreprinderile silvice și să fie depozitate acolo, iar ulterior să fie transmise cetățenilor. Este vorba despre un lanț logistic pe care îl discutăm și îl organizăm acum. Noi am intervenit pentru ca să nu permitem creșterea prețurilor în ocolurile silvice și am accelerat tăierile de lemne”, a comentat Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul a subliniat că cantitatea de lemne din România urmează să fie orientată spre ocolurile silvice care au cea mai mare necesitate sau unde nu există păduri în apropiere.

”Acest proces este făcut pentru ca să nu fie oameni nevoiași care să nu aibă de unde procura lemne și pentru a evita prețurile exagerate stabilite de intermediari”, a mai subliniat Natalia Gavrilița.

De menționat că Natalia Gavrilița nu a putut spune cu ce preț vor putea cumpăra cetățenii lemne din lotul oferit de România.

”Încă discutăm referitor la preț. Totuși, prețul va depinde și de transport. Avem provocări destul de serioase în privința modului de transportare a lemnelor pentru că statul niciodată nu a transportat lemne”, a precizat premierul.

Totodată, Natalia Gavrilița a dat asigurări că toți cetățenii R. Moldova vor fi asigurați cu lemne în acest an.

”Cu siguranță va ajunge lemne pentru toată populația”, a punctat Gavrilița.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.