VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biden susține că amenințarea nucleară a lui Putin aduce riscul unui „Armageddon”

Amenințarea președintelui rus Vladimir Putin de a folosi arme nucleare în Ucraina a adus lumea mai aproape de un „Armageddon” și poate să ducă la cel mai ridicat risc de acest tip de la criza rachetelor din Cuba, a declarat președintele american Joe Biden, relatează Reuters.

Liderul de la Casa Albă a recunoscut că este pentru prima oară din 1962 când există o „ameninţare directă” de utilizare a armelor nucleare dacă „în fapt, lucrurile continuă aşa cum merg” în prezent.

Biden a menționat că „Nu ne-am confruntat cu perspectiva Armagedonului de la Kennedy şi criza rachetelor din Cuba”, a adăugat el în comentariile cele mai directe cu privire la utilizarea armelor nucleare de către Moscova de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

El a sugerat că amenințarea din partea lui Putin este reală și „nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, pentru că armata sa este semnificativ neperformantă”.

Vladimir Putin, care împlineşte astăzi 70 de ani, a avertizat că va folosi orice mijloace necesare, inclusiv arsenalul nuclear al Rusiei, pentru a proteja teritoriul rus, despre care spune că acum include patru regiuni ucrainene pe care recent le-a anexat.

În declarațiile adresate Institutului Lowy din Australia, Zelenskiy a spus că NATO ar trebui să lanseze lovituri preventive asupra Rusiei pentru a împiedica utilizarea armelor nucleare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a denunțat aceste comentarii drept „un apel de a începe un nou război mondial cu consecințe imprevizibile și monstruoase”. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că remarcile lui Zelenskii demonstrează de ce Rusia a avut dreptate să-și lanseze operațiunea militară în Ucraina.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.