VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Buteliile de gaz, un pericol în casă: Recomandări de la pompieri pentru o viață în siguranță

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat astăzi, un spot social, prin care oamenii sunt atenționați să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale.

Într-un spot video publicat, IGSU atenționează cetățenii să nu utilizeze buteliile de gaz în încăperile locative, dar să le poziționeze la distanță de siguranță de locuință într-o cutie metalică, pentru a evita scurgerile de gaze, sau alte situații de risc.

Totodată, salvatorii recomandă cetățenilor să verifice sistematic instalațiile conectate la gaze naturale, iar în cazul în care s-au defectat să solicite ajutorul specialiștilor.

Spotul video are drept scop informarea populației asupra măsurilor de prevenire a exploziilor și incendiilor în urma nerespectării regulilor de siguranță la exploatarea buteliilor de gaz, dar și a instalațiilor alimentate cu gaze naturale”, se arată în mesajul IGSU.

Potrivit IGSU, anual pe teritoriul Republicii Moldova, 48 de persoane sunt traumate ca urmare a utilizării incorecte a instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.