VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Deputatul fugar Ilan Șor și-a adus organizat susținătorii la un protest antiguvernare la Președinție. Cronologia evenimentelor

Mai mulți simpatizanți ai partidului politic ȘOR au protestat duminică, 18 septembrie, în fața Președinției și clădirii Parlamentului. Protestatarii au scandat lozinci și au cerut demisia actualei guvernări.

Formațiunea parlamentară de opoziție a menționat că, la Președinție, s-au adunat zeci de mii de oameni din toată țara.

Organizatorii au anunțat că manifestația va avea un caracter „non-stop”. Ulterior, aceștia au instalat corturi.

Sursa foto: captură video privesc.eu

Partidul politic ȘOR a publicat duminică, 18 septembrie, imagini cu oameni îmbărcați în autocare care, potrivit formațiunii, erau transportați spre Președinție.

Într-o postare video publicată vineri, 16 septembrie, pe Facebook, deputatul fugar Ilan Șor a anunțat că se află în Israel și că în scurt timp se va întoarce în R. Moldova.

Anterior, magistrații au emis mandat de arestare pe numele președintelui Partidului ȘOR, Ilan Șor.

În 2017, Șor a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi splălare de bani.

În 2019, la scurt timp ce Partidul Democrat din Moldova a cedat puterea și a trecut în opoziție, Șor a părăsit ilegal teritoriul R. Moldova. Tot în 2019, deputatul Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Pe numele lui Șor există şi o cerere de extrădare, care se este încă în proces de examinare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.