VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Protest organizat de partidul ȘOR împotriva guvernării. Detalii de la fața locului de la corespondentul VB

În centrul Chișinăului continuă protestul anunțat în fața Președinției la îndemnul deputatului fugar Ilan Șor. Organizatorii au anunțat că manifestația va avea un caracter „non-stop” și că vor instala corturi. Pentru aceasta este însă nevoie de autorizație din partea Primăriei Chișinău. Municipalitatea nu a venit deocamdată cu vreun răspuns. Corespondentul VB, Iulian Ciocan, este prezent la protestul de la Președinție și ne spune mai multe.

Aici sunt câteva mii de oameni. Organizatorii susțin că sunt 50.000. Eu nu pot să-i număr, dar sunt suficient de mulți. Spun că poporul R. Moldova s-a săturat de această guvernare, că atât de greu cum este acum nu a mai fost niciodată, că vor proteste pașnice. Ce am remarcat este faptul că sunt foarte mulți vârstnici, bătrâni, pensionari, iar mulți dintre ei chiar sunt într-o situație disperată, spun că au pensii mici și că asta i-a adus aici. Am văzut și tineri care spun că au salarii de 5.000 de lei și că nu le ajunge. Se pare că opoziția și Partidul Șor speculează foarte bine pe seama situației foarte grele a unor oameni. În ce măsură este vinozat numai Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de situația lor, asta este deja o altă discuție”, relatează corespondetul VB, Iulian Ciocan.

Într-o primă reacția a reprezentanților guvernării, vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spinu scrie, pe rețelele de socializare, „E semn bun că hoții organizează protest. E ultima lor încercare de a reveni la putere. Noi, vom rămâne uniți și vom curăța țara de trădători, hoți și mincinoși. Vom trece peste aceste vremuri grele și vom construi țara pe care o dorim”, a menționat Andrei Spînu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.