VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Fostul deputat Vladimir Andronachi ar fi încercat să blocheze semnalul de la brățara de monitorizare. PA solicită arest preventiv

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, riscă să fie plasat din arest la domiciliu în arest preventiv. Procurora șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin a anunțat că procurorii anticorupție au depus un demers, pe 10 mai, să fie înlocuită măsura de arest la domiciliu cu arest preventiv în privința fostului deputat Vladimir Andronachi, cercetat în dosarul „frauda bancară” pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

„Fiind în arest la domiciliu, Andronachi avea obligația de a răspunde la semnale de control sau de a emite semnale de control. Totodată, el a fost sub monitorizare electronică, lui i-a fost interzis să schimbe ceva la brațară. 

Pe 4 mai, Oficiul de Probațiune, a primit o indicație privind lipsa brățării. După protocol, persoanele responsabile l-au telefonat, însă acesta nu a răspuns, cu toate că are obligația să o față. La fața locului s-a deplasat Poliția, care a stabilit că Vladimir Andronachi intenționat a manipulat brățara cu scopul de a bloca semnalul de monitorizare. 

Din acest motiv, Procuratura Anticorupție a depus un demers ieri, 10 mai, să fie măsura de arest la domiciliu cu măsura de arest preventiv”, a declarat șefa PA.

Veronica Dragalin declară că măsura de arest preventiv este absolut necesară la această etapă a cazului.

Fostul deputat democrat a fost reținut pe 2 noiembrie 2022 în Ucraina și extrădat în aceeași zi polițiștilor de frontieră moldoveni. Pe numele lui au fost emise două mandate, în două dosare penale distincte, numite generic „Frauda bancară” și „Metalferos”.

Pe data de 19 aprilie 2023, judecătorul a dispus admiterea parțială a demersului procurorului cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv și a înlocuit măsura preventivă aplicată inculpatului Vladimir Andronachi de la arestare preventivă la arestare la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.