VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sistemul vamal, mai aproape de standardele UE

Parlamentul a ratificat Acordul de aderarea a Republicii Moldova la Programul UE ”Vama”, ce prevede investiții, în următorii cinci ani, de aproximativ un miliard de euro în domeniul vamal al țării noastre.  

Acordul prevede armonizarea sistemului vamal cu cel al UE pentru a răspunde mai eficient amenințărilor de securitate și criminalității transfrontaliere, dar și pentru a facilita creșterea comerțului internațional.

”Scopul acordului este consolidarea relațiilor de cooperare între Serviciul Vamal al Republicii Moldova și autoritățile vamale din statele membre ale UE, în contextul angajamentelor de integrare europeană a țării, precum și intensificarea cooperării cu autoritățile vamale din alte țări semnatare. Printre acțiunile de colaborare se numără consolidarea capacității administrative și în domeniul informatic, dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene, implementarea inovațiilor în domeniul politicii vamale. Primele echipamente deja au fost livrate, acestea vor asigura conexiunea dintre sistemele fiscale naționale și cele europene”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.