VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PA după ce fostul deputat democrat Vladimir Andronachi a fost plasat în arest la domiciliu: „Instanța a stabilit aplicarea monitorizării electronice”

Procuratura Anticorupție (PA) a venit cu mai multe detalii cu privire la plasarea fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, cercetat în dosarul „frauda bancară” pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a fost eliberat din Penitenciarul nr. 13 și plasat în arest la domiciliu.

Urmare a examinării demersului procurorului, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 19 aprilie 2023, judecătorul a dispus admiterea parțială a demersului procurorului cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv și a înlocuit măsura preventivă aplicată inculpatului Vladimir Andronachi de la arestare preventivă la arestare la domiciliu pe un termen de 30 zile. Instanța de judecată a stabilit anumite restricții și obligații, inclusiv aplicarea monitorizării electronice”, menționează PA.

Procurorii anticorupție au susținut că aplicarea arestului la domiciliu, nu se justifică din motivele caracterului infracțiunii comise, complexității cazului și importanței acestuia. Fiind la domiciliu, inculpatul poate comunica fără impedimente cu persoane implicate pe caz, inclusiv martori, și ar putea astfel să-i determine să prezinte declarații neveridice și să afecteze înfăptuirea justiției. Totodată, aplicarea măsurii de monitorizare electronică nu este o măsură suficientă ce ar preveni eschivarea. Amintim că, recent, un învinuit într-o cauză penală, fiind supus monitorizării electronice, a deteriorat dispozitivul și s-a eschivat de la organele de drept.

Conform actului judecătoresc din 19 aprilie 2023 „Încheierea nu se supune căilor de atac”.

Vladimir Andronachi, considerat unul dintre apropiaţii controversatului om de afaceri Vladimir Plahotniuc, figurează în dosarele penale „Frauda bancară” și „Metalferos”. Acesta a fost reţinut pe 2 noiembrie şi ispăşeşte măsura preventivă în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. 

Potrivit PA, în dosarul „frauda bancară”, Andronachi este învinuit de „săvârșirea infracțiunilor de escrocherie și spălarea banilor în proporții deosebit de mari, prin participație complexă în calitate de organizator, instigator și autor în interesul unei organizații criminale”.

Totodată, fostul deputat democrat este învinuit pentru rolul de conducător al tentativei de deposedare a bunului imobil în care-și are sediul Consulatului R. Moldova la Odesa. Detalii aici

Andronachi are şi statut de acuzat, în dosarul „Metalferos”, învinuit de crearea unui grup criminal organizat, escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Detalii aici

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.