VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fost șef al SIS: Presupusul atac terorist din Transnistria – un pretext pentru a ataca R. Moldova din partea Federației Ruse și a Tiraspolului

Presupusul atac terorist anunțat astăzi de autoritățile din Transnistria reprezintă o înscenare, căutarea unui motiv și a unui pretext pentru a ataca R. Moldova din partea Federației Ruse și a Tiraspolului”. De această opinie este fostul director interimar al SIS, Valentin Dediu.

În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, Dediu a subliniat că informația precum că Ucraina ar fi organizat acest lucru, asta ”este o dezinformare și o tentativă de a găsi niște pretexte să introducă anumite forțe sau să facă tot posibilul ca să fie învinuite și Moldova, și Ucraina de destabilizarea din Republica Moldova”.

Evident că asta este în contextul evenimentelor care se desfășoară în regiunea noastră. Am în vedere Ucraina, Moldova, războiul care este declanșat de Federația Rusă și în contextul măsurilor pe care le întreprinde guvernarea Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană. Evident că Federația Rusă va face tot posibilul să tergiverseze acest pas și mișcare a Republicii Moldova către Uniunea Europeană și va face tot posibilul să tensioneze situația. Deci, eu cred că asta este o insinuație din partea serviciilor speciale ale Federației Ruse, în primul rând, în conlucrare cu cei din Tiraspol. Ceea ce se vorbește despre faptul că Ucraina ar fi organizat acest lucru, asta este o dezinformare și o tentativă de a găsi niște pretexte să introducă anumite forțe sau să facă tot posibilul ca să fie învinuite și Moldova, și Ucraina de destabilizarea din Republica Moldova”, a declarat Dediu.

Fostul șef al SIS mai declară că este de acord cu declarațiile demnitarilor de la Kiev care au calificat anunţul autorităților separatiste drept o provocare pusă la cale de Kremlin.

”Eu sunt de acord cu ceea ce au spus cei de la Kiev. Din câte am aflat eu din alte surse, de-acum ei, chipurile, au găsit făptașii și aceia dau mărturii că au fost recrutați și ei au avut sarcina să lichideze conducerea Tiraspolului, ca să destabilizeze situația și să preia controlul asupra munițiilor. Aceasta este o înscenare, căutarea unui motiv și unui pretext pentru a ataca Moldova din partea Federației Ruse și a Tiraspolului”, a subliniat Dediu.

Totodată, Valentin Dediu subliniază că ”conducerea statului, autoritățile Republicii Moldova trebuie să cheme lumea la calm și să facă tot posibilul ca această tensiune din regiune să se diminueze la minimum”.

Citește și: Serviciul de Securitate din Ucraina, reacție la acuzațiile Tiraspolului: Minciunile și provocările sunt unul dintre tipurile de agresiune ale Rusiei

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.