VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicolae Botgros: Nu mai avem valori aici pe pământ. Eu tare sper că tineretul o să facă niște lucruri măcar cum le-am făcut noi

”Valori aici, pe pământ, nu mai sunt. Mihai Dolgan, Nicolae Sulac, Nicolae Dabija, Ion Aldea, Anatol Dumitraș, Iurie Sadovnic…tot neamul se află la cimitir. Doar acolo vorbesc cu ei…”. O spune cu tristețe maestrul Nicolae Botgros.

În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei artistul a mărturisit că toată speranța pe care o mai are este în tineret.

Probabil că ar trebui să ne uităm cu mult mai atent la valori, că au rămas deja numărate pe degete, ne rămân toate degetele dacă numărăm valorile, fiindcă valorile au plecat acolo, la cimitir. Eu când mă duc la cimitir la soția mea scumpă, la Liduța, vorbesc cu toate valorile acestea care sunt acolo. Începând de la Mihai Dolgan, Nicolae Sulac, Nicolae Dabija, Ion Aldea, vă spun așa, la rând. Și dacă îi luăm, îs toți acolo, Sadovnic, Dumitraș, nu mai avem valori aici pe pământ, avem tineret foarte bun, care sper și am o nădejde în ei că o să facă niște lucruri măcar cum le-am făcut noi, dar ar fi de dorit să le facă mai bine”, a declarat maestrul.

Vorbind despre prezentul și viitorul Republicii Moldova, maestrul a mărturisit că îi este greu pe suflet când vede un om sărac pe drum.

În toate țările există, sărăcia predomină, uitați-vă cum bate vântul prin satele noastre, bate vântul chiar prin casele oamenilor. Eu vă spun sincer, mie îmi vine greu să văd un om sărac pe drum, fiindcă nu vreau să mă arăt că eu îs cel mai milos sau nu știu ce, dar îmi pare rău, fiindcă aș vrea, eu am văzut cum trăiește lumea peste hotare, o mașină-două, că au o căruță, că au niște găini, prin casă nu știu ce mobilă, asta nu vorbește că ei îs bogați, ei sunt…Nu mori de foame, dar totuși lumea trăiește sărac, sunt oameni foarte săraci”, a mai spus Nicolae Botgros.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.