VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii, către prim-ministru: unde este motorina despre care public ați vorbit că este deja repartizată?

Asociația Forța Fermierilor cere de la Guvern clarificări referitor la motorina oferită de România despre care premierul a spus public că este deja repartizată. Agricultorii susțin că nu au primit combustibilul.

„În noiembrie 2022, după întâlnirea cu Consiliul organizației noastre, doamna Președintă s-a adresat către România cu solicitarea unui ajutor umanitar în forma de motorină pentru agricultorii din Moldova. Doar peste 3 luni executivul nostru a semnat un demers oficial în adresa Guvernului României cu rugămintea acordării combustibilului. După protestul din iunie 2023 a fermierilor, Ministerul Agriculturii a acceptat ideea ca motorină română să fie repartizată producătorilor agricoli, care au fost afectați de secetă în 2022. A urmat procedura elaborării Regulamentului privind modalitate de repartizare, după care până la 30 septembrie 2023 peste 1500 de agricultori micro și mici au depus dosare la Agenția Intervenții și Plăți pentru Agricultură. La 13 noiembrie 2023 AIPA a totalizat lista fermierilor eligibili și cantități de motorină, care revine per hectar afectat, ținând cont de toate coeficientele. De atunci a trecut aproape o lună și nu se vede nici o mișcare cu distribuirea motorinei”, susține Forța Fermierilor.

Menționăm că în aprilie, ministrul Vladimir Bolea a anunțat în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei că România va oferi Republicii Moldova patru mii de tone de motorină pentru agricultorii din țara noastră.

La 8 decembrie, membrii asociației ”Forța Fermierilor” au spus că premierul Dorin Recean a făcut declarații false referitor la o listă a fermierilor care au datorii, dar și la motorina repartizată acestora. Agricultorii susțin că Recean a fost probabil dezinformat de către ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.