VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii susțin că premierul este prost informat despre multe probleme ale agricultorilor

Asociația ”Forța Fermierilor” susține că va transmite azi lista tuturor agricultorilor, care se află în incapacitate de plată față de bănci și alte instituții financiare. Totodată, membrii organizației regretă unele declarații ale premierului Dorin Recen, care susține că o asemenea informație ar fi fost solicitată de executiv încă în luna august.

”Admitem că dumnealui a fost dezinformat de către ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, însă nu este bine ca informația, vociferată de către șeful executivului, să fie atât de eronată. Vă informăm cu toata responsabilitate că niciodată nu a fost solicitată nici în august, nici în toamnă, lista fermierilor, care se află în dificultate de plată. Doar trei zile în urmă, în regim de urgență, Ministerul Agriculturii a cerut astfel de listă de la mai multe asociații”, se arată într-un mesaj al Asociației ”Forța Fermierilor”.

Totodată, fermierii sunt indignați ți de faptul că premierul ar opera cu date eronate atunci când vorbește și despre motorina oferită de România.

„Domnul prim-ministru a venit cu afirmația că motorină română a fost repartizată fermierilor. Este la fel informația falsă. Motorină , acordată ca ajutor frățesc din partea României după apelul nostru la doamna Sandu încă în noiembrie 2022, până în ziua de azi nu a ajuns la agricultori și nu se cunoască când se va întâmpla acest lucru. Problema respectivă a fost abordată și la ultima întâlnire la Președinția”, mai susțin agricultorii.

Asociația „Forța Fermierilor” a reiterat că, în prezent, aproximativ 15% dintre membrii organizației se află în stare de pre-insolvabilitate, iar numărul va crește în următoarele săptămâni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.