VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expert, despre ajustarea tarifelor la electricitate: A patra majorare într-un an. E record absolut pentru R. Moldova

Dacă ANRE aprobă majorarea de tarife, atunci aceasta va fi a 4-a majorare din acest an, record absolut pentru Moldova. De această opinie este expertul economic, Veaceslav Ioniță.

Timp de 22 ani tarifele în Moldova au cunoscut o majorare de doar 2 ori de la 0,74 lei/kWh în 2000 la 1,51 Lei/kWh în martie 2022.

În acest an în 8 luni tariful la energie electrică riscă să se majoreze de 3 ori in 4 majorări consecutive. Cel mai probabil vom avea 6,03 lei/kWh pentru Red-Nord și 4,88 lei/kWh Premier-Energy”, a explicat Veaceslav Ioniță.

Amintim că ANRE a anunțat marți, 1 noiembrie, despre convocarea de urgență a unei ședințe în vederea examinării noilor tarife la energia electrică.

Într-un comunicat remis presei marți, 1 noiembrie, ANRE subliniază că va decide majorarea tarifelor în regim de urgență din motiv că pentru luna noiembrie nu a fost semnat contractul de procurare a energiei electrice cu producătorul de energie electrică Молдавская ГРЭС (MGRES).

Citește și: Ce tarif solicită Premier Energy și FEE-Nord pentru energia electrică?

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.