VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ce tarif solicită Premier Energy și FEE-Nord pentru energia electrică?

Compania „Premier Energy” solicită ANRE aprobarea unui tarif de 4,88 lei/kWh la energia electrică livrată consumatorilor casnici, iar SA „Furnizarea Energiei Electice Nord” (FEE-Nord), solicită un tarif de 6,03 lei/kWh. Solicitările au fost publicate pe pagina Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și vor fi examinate astăzi începând cu ora 17:00.

Astfel, „Premier Energy” solicită o majorarea cu 1,73 lei/kWh pentru consumatorii casnici sau cu 35,5% mai mult decât tariful actual de 3,15 lei/kWh.

Consumatorii din nordul țării ar putea plăti pentru curentul electric 6,03 lei/kwh, practic dublu comparativ cu tariful actual de 3,21 lei/kWh, dacă ANRE va aproba tariful solicitat de companie.

Menționăm că ultima dată, tariful la energie electrică a fost majorat la mijlocul lunii octombrie. Atunci, tariful pentru consumatorii casnici ai „Premier Energy” a fost majorat cu 51 de bani și a ajuns la 3,15 lei/kWh, iar pentru consumatorii din raioanele de nord, noul tarif a ajuns la 3,21 lei/kWh – în creștere cu 35 bani.

ANRE a anunțat marți, 1 noiembrie, despre convocarea de urgență a unei ședințe în vederea examinării noilor tarife la energia electrică.

Într-un comunicat remis presei marți, 1 noiembrie, ANRE subliniază că va decide majorarea tarifelor în regim de urgență din motiv că pentru luna noiembrie nu a fost semnat contractul de procurare a energiei electrice cu producătorul de energie electrică Молдавская ГРЭС (MGRES).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.