VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gestionarea crizei energetice, discutată la întrevederea Președintelui Parlamentului de la Chișinău cu Președinta interimară a Senatului României

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită la București, a avut o întrevedere cu Președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu.

Discuțiile s-au referit în mod prioritar la cooperarea în domeniul asigurării securității energetice, proiectele comune de infrastructură, soluțiile pentru a ajuta categoriile vulnerabile de populație.

Președintele Parlamentului a mulțumit, din nou, României pentru suportul acordat în gestiunea crizei energetice. „Din cauza scăderii nejustificate ale livrărilor de gaze de către Gazprom, trecem printr-o criză energetică majoră chiar la început de sezonul rece. Cetățenii moldoveni, și de această dată, s-au solidarizat și întreprind eforturi serioase în a  economisi energie și gaze. Noi vom face tot posibilul pentru a ajuta oamenii cu venituri mici să treacă peste această iarnă. Credem că vom izbuti fiindcă avem prieteni de nădejde”, a adăugat Igor Grosu.

La întrevedere s-a mai discutat despre relațiile interparlamentare, care în ultimul an se bucură de o cooperare strânsă. Oficialii au convenit ca, în luna noiembrie, comisiile de profil să se convoace pentru a stabili prioritățile agendei celor două instituții parlamentare.

„Și de această dată am primit un mesaj clar de susținere a Republicii Moldova în procesul nostru de modernizare a țării și în parcursul nostru european”, a mennționat Președintele Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.