VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul cazurilor de infecții respiratorii a crescut în ultima săptămână 

În ultima săptămână, numărul cazurilor de infecții acute ale căilor superioare (IACRS) a crescut cu 7,5% în comparație cu săptămâna precedentă și cu circa 17% față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică care monitorizează zilnic situația epidemiologică prin gripa sezonieră.

Potrivit ANSP, în total, au fost înregistrate 7.027 cazuri de IACRS, majoritatea fiind la copii – 65.7%. Ponderea bolnavilor spitalizați cu IACRS este de 3,1% din numărul total de îmbolnăviri.

În laboratoarele ANSP, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, au fost investigate, în săptămâna 43/2022, prin metoda molecular biologică – 402 probe, de la persoane cu semne compatibile cu gripa sezonieră și infecțiile respiratorii virale acute.

Ponderea cazurilor infecțiilor respiratorii acute severe (SARI), din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 2,9% – 3,3%.

De la începutul perioadei de monitorizare (3 – 30 octombrie) au fost înregistrate 2 cazuri de gripă, 24.748 cazuri de IACRS și 1.270 cazuri de SARI.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.