VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Captură la Aeroport: O ucraineancă a încercat să scoată ilegal din țară 30.000 de dolari

Două tentative de scoatere frauduloasă din țară a valutei și a metalelor prețioase au fost contracarate de vameși la Aeroportul Internațional Chișinău.

Cazurile au fost înregistrate astăzi, în în cadrul controlului de specialitate a bagajelor pasagerilor rutei Chișinău – Nisa și respectiv Chișinău – Roma. 

Potrivit Serviciului Vamal, în primul caz, este documentată o cetățeancă a Ucrainei în vârstă de 51 de ani, care în cadrul controlului vamal a selectat coridorul verde ,,nimic de declarat”. Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, au fost observate obiecte asemănătoare – bancnotelor, în cele din urmă, bagajul pasagerei a fost supus verificării fizice.

Urmare a controlului fizic efectuat, au fost depistate mijloace financiare în numerar, în sumă de 30.000 dolari americani, ce urmau a fi scoși ilegal din țară, din motivul nedeclarării acestora. 

În cel de-al doilea caz, este documentat un pasager, la fel cetățean al Ucrainei în vârstă de 58 de ani, care selectând coridorul verde ,,nimic de declarat”, a fost redirecționat de către vameși pe coridorul roșu.

Urmare a controlului fizic efectuat, de către echipa de control au fost depistate: 5 lingouri de culoare aurie și 11 monede, nedeclarate controlului vamal. Din declarațiile pasagerului, lingourile și monedele sunt din metale prețioase. 

Astfel, în cele din urmă, bunurile nedeclarate au fost reținute, iar investigațiile continuă. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.