VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ex-deputatul democrat Vladimir Andronachi rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 CA Chișinău a respins recursul avocaților

Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Andronachi, vizat în dosarul „frauda bancară”, rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău, au respins marți, 10 ianuarie, recursul avocaților privind eliberarea acestuia din arest preventiv.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), Vladimir Andronachi se va afla în arest preventiv până la data de 1 februarie 2023, în această perioadă procurorii vor decide asupra oportonității înaintării unui demers privind prelungirea măsurii preventive.

Vladimir Andronachi, considerat unul dintre apropiaţii controversatului om de afaceri Vladimir Plahotniuc, a fost reţinut pe 2 noiembrie în dosarul „frauda bancară" şi ispăşeşte măsura preventivă în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. 

Fostul deputat democrat este învinuit pentru rolul de conducător al tentativei de deposedare a bunului imobil în care-și are sediul Consulatului R. Moldova la Odesa. Detalii aici

Andronachi are şi statut de acuzat, în dosarul „Metalferos", învinuit de crearea unui grup criminal organizat, escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Detalii aici

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.