VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ucrainenii susțin că Rusia intenționează să producă drone kamikaze iraniene în regiunea Samara

Secretarul Consiliului de Securitate Naţională și Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, susţine că Rusia intenționează să producă drone kamikaze iraniene, în special în orașul Toliatti, din regiunea Samara. "Cunoaștem un loc, se numește Toliatti, unde (rușii – n.r.) intenţionează să facă toate acestea (să producă drone – n.r.), potrivit Ukrinform.

Mai sunt și alte orașe. Serviciul nostru de informații funcționează pur și simplu impecabil în multe chestiuni și înțelegem din timp ce pași pot să iniţieze (ruşii, n.r.)" - a menționat Danilov.

Potrivit acestuia, multe companii refuză să furnizeze piese pentru aceste drone, așa că nu se știe cum vor înlocui rușii componentele necesare.

„Din ce își vor face dronele - o mare întrebare" - a adăugat secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare de la Kiev. Amintim că, potrivit lui Vadim Skibițki, reprezentantul Direcției Principale de Informații (GUR) din armata Ucrainei, Rusia a folosit aproximativ 660 de drone Shahed din cele 1.750 prevăzute în contractul încheiat cu partea iraniană. În momentul de faţă, Rusia așteaptă un nou lot de drone din Iran.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.