VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Eurodeputat: În ultimii ani am văzut foarte clar cine este prietenul și cine este dușmanul R. Moldova

În ultimii ani am văzut foarte clar cine este prietenul și cine este dușmanul Republicii Moldova. Am văzut foarte clar că Uniunea Europeană este prietenul Republicii Moldova și Federația Rusă este dușmanul țării. O declarație în acest sens a făcută de eurodeputatului Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”.

Siegfried Mureșan a precizat că în timp ce Uniunea Europeană ajută Republica Moldova, Federația Rusă șantajează și amenință țara.

„Ca atare, eu întotdeauna m-aș duce cu cine mi-e prieten, nu cu cine mi-e dușman, nu cu cine mă amenință, nu cu cine îmi pune piedică, nu cu cine vrea să-mi pună pumnalul pe la spate. Drumul Republicii Moldova e drumul europea”. a precizat Mureșan.

În ceea ce privește Federația Rusă, eurodeputatul susține că oamenilor din Republica Moldova nu mai trebuie să le fie teamă de Kremlin, deoarece Moldova progresează, se dezvoltă și devine puternică. Oficialul menționează că Federația Rusă va încerca să intervină în continuare prin dezinformare, știri false, propagandă, dar cetățenii sunt deja suficient de puternici să nu mai cadă pradă dezinformării.

„Federația Rusă pierde războiul din Ucraina, îl pierde militar, pierde politic, pierde economic și, mai ales, pierde moral, că vedem cu toții cum liderii de la Kremlin își trimit propriii cetățeni să omoare oameni nevinovați în Ucraina și să moară și ei în luptă. Nu ne mai atrage nimic la modelul rusesc pe niciunul dintre noi, pe mine nu m-a atras niciodată ceva, de altfel, la modelul lor. Ca atare, Rusia pierde acest război, nu mai trebuie să ne fie teamă de Federația Rusă, oamenilor din Republica Moldova nu mai trebuie să le fie teamă de Federația Rusă. Sunt convins că Federația Rusă ar prefera să influențeze mersul Republicii Moldova, fiindcă Republica Moldova se dezvoltă, devine puternică, devine pe propriile picioare, se integrează în Uniunea Europeană. Federația Rusă vrea o Republica Moldova slabă, șantajabilă, manipulabilă, cu cetățeni pe care să-i poată controla. Și Republica Moldova progresează, asta nu place Federației Ruse. De aceea Federația Rusă va încerca să intervină în continuare prin dezinformare, știri false, propagandă, așa cum a făcut-o și în trecut, dar eu cred că oamenii în Republica Moldova sunt deja suficient de puternici să nu mai cadă pradă dezinformării”, a spus Siegfried Mureșan.

Președintele delegației Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova susține că Republica Moldova e așteptată cu brațele deschise în Uniunea Europeană, lucru confirmat și vociferat și de președinta Parlamentului European pe scena din PMAN în cadrul Adunării Naționale.

Mureșan s-a arătat convins că Uniunea Europeană are mult mai mult de oferit Republicii Moldova decât orice altă comunitate de la Est.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.