VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Automobile, un cont bancar, încăperi locative și criptomonedă, puse sub sechestru de ARBI

21 de bunuri, în valoare de circa 11 milioane de lei, au fost plasate sub sechestru de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA, săptămâna trecută. Printre acestea se numără un cont bancar, 6 încăperi locative și una nelocativă, 4 terenuri agricole și un teren pentru construcție, 3 mijloace de transport și criptomonedă (în valoare de peste 2 milioane de lei). 

În prezent, ARBI are în examinare 136 de delegații. Săptămâna trecută, pe conturile trezoreriale ale ARBI au fost depuse 220 000 de lei.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 9 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice, 4 IT și 1 în construcție, în procedură fiind alte 80 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecata 3 cauze penale. La moment, organul de urmărire penala al CNA gestionează 361 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 25 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 21 rapoarte de expertiză și 5 avize. În prezent, se lucrează pe 34 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 4 analize operaționale și a inițiat una nouă, alte 58 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 13 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție. 

La linia națională anticorupție au fost recepționate 45 de apeluri, iar o persoană a fost plasată în izolatorul CNA.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.