VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Egiptul a aprobat ieșirea unui număr limitat de cetățeni străini din Fâșia Gaza: Precizările MAEIE

Egiptul a aprobat ieșirea unui număr limitat de cetățeni străini din Fâșia Gaza, în mare parte fiind vorba de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Autoritățile noastre au furnizat listele necesare tuturor părților implicate și interacționăm cu Ministerul Afacerilor Externe al Egiptului pentru asigurarea evacuării în siguranță a cetățenilor noștri. Este important de menționat: conform informațiilor oficiale, în prezent, în Fâșia Gaza se află peste 7000 de cetățeni străini, iar evacuarea acestora se va desfășura gradual”, precizează MAEIE.

Totodată, instituția precizează că se așteaptă că tranzitul prin punctul de trecere Rafah va fi permis inițial pentru personalul organizațiilor internaționale și pentru persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale.

Funcționarul consular al Republicii Moldova se află în Egipt pentru a oferi asistența necesară cetățenilor noștri la traversarea punctului de trecere, inclusiv eliberând acte de călătorie provizorie”, mai subliniază instituția.

Reamintim că la data de 17 octombrie, Guvernul a anunțat că 50 de cetățeni ai Republicii Moldova din Fâșia Gaza, din totalul celor 100-120 înregistrați oficial în regiune, au cerut asistență, inclusiv evacuarea.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.