VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 1.500 de observatori vor monitoriza alegerile locale generale din 5 noiembrie

Alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vor fi monitorizate de peste 1.500 de observatori naționali și internaționali. Astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat ultimii observatori pentru monitorizarea scrutinului din această duminică.

Din numărul total, 1.092 de observatori naționali reprezintă 8 asociații obștești din țară. Cei mai mulți observatori au fost acreditați la solicitarea Asociației Promo-LEX.

Totodată, CEC a acreditat 401 de observatori internaționali. Aceștia reprezintă 17 misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova (93 persoane), 13 autorități electorale străine (30 persoane), o asociație internațională (2 persoane), misiunea de observare a alegerilor din partea OSCE/ODIHR va fi reprezentată de 235 de persoane, din partea ENEMO – 11 persoane, a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei – 20 persoane și a Parlamentului European- 12 persoane.

De asemenea, mai mulți observatori naționali au fost acreditați de către consiliile electorale de circumscripție naționale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.