VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vasile Popa, fostul bodyguard al Maiei Sandu, numit director al SPPS

Președinta Maia Sandu a semnat la 1 noiembrie un decret cu privire la numirea lui Vasile Popa în funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Până în prezent acesta ce a ocupat funcția de șef interimar al acestei instituții.

Domnul Vasile Popa se numește în funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, eliberându-l din funcția deținută anterior”, se arată în documentul semnat de Maia Sandu.

Totodată, Gheorghe Josan a fost numit în funcția de director adjunct al SPPS.

În decembrie 2020, Vasile Popa a fost numit în funcția de director adjunct al SPPS, de către șefa statului. De menționat că Popa este fostul bodyguard al ex-premierului Vlad Filat, iar în campania electorală i-a asigurat paza Maiei Sandu.

Precizăm că, potrivit legii, directorul SPPS, dar și adjunctul acestuia sunt numiți de președinte, nefiind menționată necesitatea ca aceștia să fie aleși în urma unui concurs. 

SPPS este un organ de stat cu atribuții speciale în domeniul securităţii statului, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova și a demnitarilor străini pe timpul şederii lor în Republica Moldova. În iunie 2019, instituția a trecut din subordinea Parlamentului în cea a președintelui țării.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.